مقالات

انواع تریدر ارز دیجیتال و تایپ شخصیتی تریدرها

انواع تریدر ارز دیجیتال

بازار ارزهای دیجیتال، بازاری با فرصت‌های فراوان برای پولسازی و کسب ثروت و استقلال مالی است. اگر شما نیز در این بازار معامله می‌کنید، یک تریدر ارز دیجیتال هستید. اما آیا می‌دانید که در کدام دسته‌بندی قرار می‌گیرید؟ شناخت انواع تریدر ارز دیجیتال و این‌که بدانیم خود از کدام نوع هستیم، در تصمیم‌گیری‌ها کمک بسیار بزرگی به ما می‌کند.

اگر در ترید به خودشناسی برسیم، می‌توانیم بسیاری از اشتباهاتمان را حذف کنیم و از ضرر جلوگیری نمائیم. هم‌چنین، ترس‌های خود را خواهیم شناخت و فرصت کسب سود را با عدم خرید در زمان مناسب از دست نخواهیم داد. با ارزبازان همراه باشید، انواع تریدرها را بشناسید و با تیپ های شخصیتی تریدینگ آشنا شوید.

 

فهرست مطالب

انواع تریدر‌ ارز دیجیتال بر اساس سرعت معاملات

اگرچه راه‌های زیادی برای دسته‌بندی انواع تریدرها وجود دارد، در این بخش از مقاله‌ آن‌ها را را بر اساس سرعت معاملات، در استایل‌های زیر دسته‌بندی خواهیم ‌کرد:

  • اسکالپینگ تریدرها (Scalping traders)
  • تریدرهای روزانه (Day traders)
  • رنج تریدرها (Range traders)
  • تریدر‌های بین روز (Intra-day training)
  • نوسان‌گیرها (Swing traders)
  • تریدرهای پوزیشن (Position traders)
  • سرمایه‌گذاران (Investors)

اما به نظرتان هدف و روش ترید هر کدام از این تریدرها چیست؟

هدف اسکالپرها این است که زود به پول برسند!

تریدرهای روزانه می‌خواهند در طول روز معامله‌های سودمندی انجام دهند.

تریدرهای رنج یا محدوده‌ای در طول نوسانات قیمت در یک کانال مشخص رو به جلو تریدر می‌کنند.

تریدرهای بین روز، نوع دیگری از تریدرهای روزانه هستند که پوزیشن خود را تا روز بعد باز می‌گذارند.

نوسان‌گیرها می‌خواهند در کف بخرند و در سقف بفروشند. معامله آن‌ها می‌تواند از یک روز تا چند هفته طول بکشد.

پوزیشن تریدرها معاملات خود را در بازه‌های طولانی‌تری انجام می‌دهند. به طوری که شبیه سرمایه‌گذاران به نظر می‌رسند.

در نهایت سرمایه‌گذاران، دید بلند مدت دارند و دارایی‌های خود را اصطلاحا «هودل» می‌کنند.

هر تریدر، دید زمانی خود را دارد!

شاید برخی از استایل‌های بالا شباهت‌هایی به یکدیگر داشته باشند. اما موضوع اصلی در دسته‌بندی ما سرعت معاملات است.

از نظر افق زمان ترید، اسکالپینگ تریدرها کوتاه‌ترین دید زمانی را دارند و بلندترین چشم انداز مختص سرمایه‌گذاران است.

بنابراین، در توضیحات مربوط به هرکدام از استایل‌ها، به همپوشانی، شباهت‌ها و تفاوت‌هایی که ممکن است با استایل‌های دیگر داشته باشد، اشاره خواهد شد.

هر کسی می‌تواند در یکی از این دسته‌بندی‌ها قرار بگیرد یا آن‌ها را بر اساس دارایی و اهداف خود ترکیب کند و عمل کردن به ترکیب به‌دست آمده را به عنوان یک استراتژی برگزیند.

در هر صورت، عاقلانه‌ترین کار این است که تکنیک‌هایمان را بر اساس استایل واقعی خود تنظیم کنیم. چرا که هرکدام از آن‌ها زمانی بهترین عملکردشان را نشان خواهند داد که در بازه زمانی مخصوص به خودشان، به ‌کار گرفته شوند.

مثلا سرمایه‌گذاران به تایم فریم‌های کوتاه مدت توجه چندانی ندارند. آن‌ها اصلا نگران مفاهیمی مانند تایم فریم روزانه، تایم فریم هفتگی، نوسان، حمایت و مقاومت نیستند و در معاملات خود از اهرم و مارجین استفاده چندانی نمی‌کنند.

اما اسکالپرها در تمام عمر معاملاتی خود با مفاهیمی مانند مارجین، اهرم، تایم فریم 5 دقیقه‌ای و مواردی از این قبیل سر و کار دارند.

برای این‌که بدانیم در بین انواع تریدر ارز دیجیتال، کدام نوع هستیم، بهترین راه امتحان کردن همه استایل‌ها و صادق بودن با خودمان است. باید بدانیم که کدام استایل با منطق و احساسات ما سازگار است و بهترین عملکرد را در آن داریم.

به عبارت ساده، اگر یکی از استایل‌ها اعصاب و تعادل روانی ما را هنگام معامله به بازی می‌گیرد و مانع رفتار منطقی‌مان می‌شود، از آن مهم‌تر اگر ما در یک استایل پول از دست می‌دهیم، به احتمال زیاد بهتر است آن را عوض کنیم. همه این موارد را باید در شبیه ساز ترید ارز دیجیتال ارزبازان، امتحان کنید.

با داشتن این مقدمه در ذهن و مطالعه ادامه مقاله، هر کدام از انواع تریدر ارز دیجیتال را بهتر می‌شناسید. سپس متوجه تفاوت بین تایپ‌های شخصیتی می‌شوید و ارتباطشان با ترید را می‌آموزید. پس کمربندهایتان را محکم ببندید و به دنیای پر تلاطم تریدرها وارد شوید!

 

بیشتر بخوانید: تمرین ترید ارزدیجیتال در صرافی‌های واقعی را یاد بگیرید

 

اسکالپینگ، ترید به سرعت برق و باد!

اسکالپینگ به معنای انجام معاملات بسیار سریع است. هدف اسکالپرها کسب سود در مقداری ثابت و در بازه‌های زمانی کوتاه مدت (حداکثر 10 دقیقه) است؛ حتی اگر مقدار این سود بسیار کم باشد.

اسکالپرها خیلی زود یرداشت سود می‌کنند و به سرعت جلوی ضرر را می‌گیرند. اگر اسکالپر باشید، احتمال دارد که هر چند دقیقه یک‌بار ترید کنید یا به باز کردن چند پوزیشن در طول روز بسنده کنید.

اسکالپرها در هر موقعیتی وارد معامله نمی‌شوند و برای انتخاب یک نقطه ورود مطلوب، معیارهای مختلفی را در نظر می‌گیرند.

آن دسته از انواع تریدر ارز دیجیتال که به صورت اسکالپینگ معامله می‌کنند، هم پوزیشن لانگ باز می‌کنند و هم پوزیشن شورت. بنابراین باید معاملات خود را در فیوچرز انجام دهند.

اسکالپینگ تریدر

به عنوان مثال، اسکالپرها اتریوم را در 700 دلار می‌خرند و در 705 دلار می‌فروشند. سپس در 702 دلار می‌خرند و دوباره در 710 دلار می‌فروشند.

آن‌ها حد ضرر را در 698 دلار تعیین می‌کنند یا احتمالا قانونی برای خود داشته باشند که اگر قیمت بر خلاف انتظارشان حرکت کرد، به صورت دستی از معامله خارج شوند.

این روش به تمرکز بالایی نیاز دارد. در هر صورت، اگر در انجام آن خوب هستید، می‌توانید به سرعت پول در بیاورید. برای انجام اسکالپینگ، باید توانایی مدیریت ریسک داشته باشید و هم‌چنین از شانس یا مهارت بالایی برخوردار باشید.

اسکالپرها روی کاغذ سود‌های کوچک کسب می‌کنند. در واقع، قطره قطره جمع می‌کنند و برای خودشان دریایی از سود می‌سازند!

 

ترید روزانه، حداکثر 24 ساعت برای هر پوزیشن!

همان‌طور که از نام این نوع ترید مشخص است، شبیه اسکالپینگ عمل می‌کند. اما تریدرهای روزانه به جای این‌که در بازه‌های زمانی چند دقیقه‌ای ترید کنند، ورود و خروج خود را به (از) بازار در طول چند دقیقه و چند ساعت انجام می‌دهند.

تریدرهای روزانه می‌توانند چندین استایل را در طول یک روز عملی کنند. آن‌ها می‌توانند در یک روز هم اسکالپ کنند، هم روی رنج معامله کنند و هم پوزیشن‌های کوتاه مدت باز کنند. به این دلیل آن‌ها را تریدر روزانه صدا می‌کنند که پوزیشن‌های خود را بیشتر از یک روز باز نگه نمی‌دارند.

دی تریدر

این نوع از تریدرها حد ضرر و سود را تعیین می‌کنند، اما نسبت به اسکالپرها کمی سودخواه ترند و معاملات خود را با هدف سود بیشتری نسبت به یک اسکالپر انجام می‌دهند. آن‌ها تحمل خوبی در برابر نوسان دارند.

توجه داشته باشید که اسکالپینگ می‌تواند به عنوان نوعی ترید روزانه در نظر گرفته شود. اما از نظر ریسک‌پذیری و بازه زمانی معاملات، نسبت به آن‌چه به عنوان ترید روزانه شناخته می‌شود تعریف متفاوتی دارد.

 

بیشتر بخوانید: شبیه ساز ترید ارز دیجیتال چیست و چه مزایایی دارد؟

 

رنج تریدرها، ترید در یک حاشیه امن!

رمزارزها معمولا درون محدوده‌ای از قیمت معامله می‌شوند که به آن کانال گفته می‌شود. هنگامی که این کانال نه روند نزولی دارد و نه روند صعودی، وقتی رو به جلو حرکت می‌کند، این حرکت “رنج زدن” نامیده می‌شود. هر بار که قیمت در یک رنج قرار بگیرد، معمولا می‌توان کف و سقف بعدی را پیش‌بینی کرد.

رنج تریدرها فعالیت خود را بر اساس خطوط حمایت و مقاومت انجام می‌دهند. آن‌ها منتظر حمایت هستند تا بخرند و منتظر مقاومت هستند تا بفروشند.

اگر یک معامله‌گر غیر از رنج تریدینگ استایل دیگری نداشته باشد، با شکست خطوط حمایت یا مقاومت (بریک‌اوت و بریک‌داون) دست از معامله بر می‌دارد تا روند بازار وارد رنج جدیدی شود.

رنج تریدینگ هم می‌تواند نوعی از ترید روزانه باشد و هم می‌تواند نوعی از ترید بین روز تلقی شود. نکته مهم، نقاط ورود و خروج است که بر اساس خطوط حمایت و مقاومت تعیین می‌شود. به عبارت دیگر، رنج تریدینگ نقطه‌زنی روی خطوط حمایت و مقاومت یک رنج است.

رنج تریدر

ممکن است شخصی مانند یک رنج تریدر عمل کند اما خرید خود را زمانی انجام دهد که نوسان رو به بالا «در حرکت»، و فروش را زمانی به انجام برساند که قیمت «در حال نزول» باشد.

آن‌ها مدتی بعد از شروع روند، وارد بازار می‌شوند. افرادی که در این دسته از انواع تریدر ارز دیجیتال قرار می‌گیرند، ریسک‌پذیری کمتری نسبت به رنج تریدرها دارند و اطمینان خاطر با سود کم را به خرید در پایین‌ترین و فروش در بالاترین قیمت ممکن ترجیح می‌دهند.

 

ترید‌رهای داخل روز، سر و کار با پوزیشن‌هایی که یک روز دوام می‌آورند!

تریدر اینترا-دی به عبارتی همان تریدر روزانه است؛ با این تفاوت که پوزیشن خود را تا روز بعد نیز حفظ می‌کند. این ساده‌ترین توضیح ممکن است.

در حقیقت، برخی معامله‌گران این‌کار را انجام می‌دهند و قانونی وجود ندارد که آن‌ها را منع کند. زیرا بازار ارزهای دیجیتال یک بازار 24 ساعته و همیشه باز است.

اینترا-دی تریدر

هیچ‌گاه نمی‌توان در بازار کریپتو گفت که یک «روز معاملاتی» وجود دارد که شروع می‌شود و پایان می‌یابد. تنها چیزی که می‌توان در این مورد درنظر گرفت، بسته شدن یک کندل روزانه است.

بنابراین می‌توانید پوزیشن خود را تا روز بعد باز نگه ‌دارید و لازم نیست که مثلا تعیین کنید که ساعت 4 بعد از ظهر (یا هر ساعتی که معاملات بازارهای دیگر مانند نزدک یا بورس تهران پایان می‌یابد) بسته شود.

 

بیشتر بخوانید: مجموعه اصطلاحات کریپتوکارنسی و ارزهای دیجیتال

 

نوسان‌گیرها یا سوئینگ تریدرها، موج سواری روی قیمت‌های بازار!

نوسان‌گیری یعنی این‌که منتظر حمایت بنشینید، خرید کنید و در مقاومت بعدی بفروشید. به عبارت بهتر، در نقطه‌ای وارد می‌شوید، تارگت تعیین می‌کنید و دارایی خود را تا زمان رسیدن به تارگت (یا تحقق شرایط دیگر خروج) نگه می‌دارید.

تفاوت ‌های سوئینگ تریدینگ و رنج تریدینگ

با توجه به شباهت‌های بین رنج تریدینگ و نوسان‌گیری، احتمالا کمی گیج شده‌باشید. جای نگرانی نیست! سوئینگ تریدینگ، 5 تفاوت بزرگ با رنج تریدینگ دارد که در ادامه به این تفاوت‌ها اشاره می‌کنیم.

  1. در رنج تریدینگ، نقاط ورود و خروج روی یک رنج کاملا افقی تعیین می‌شوند. خطوط حمایت و مقاومتی که رنج تریدرها بر اساس آن معامله می‌کنند، معمولا خطوطی موازی و حدودا 180 درجه هستند که یک کانال کاملا مستقیم را تشکیل می‌دهند. اما موج سواران یا سوئینگ تریدرها، در کانال‌های صعودی و نزولی نیز معامله می‌کنند.
  2. وقتی قیمت به خط مقاومت برخورد کند، رنج تریدرها بلافاصله دارایی خود را می‌فروشند؛ اما سوئینگرها احتمال دارد صبر کنند تا مقاومت شکسته شود، کندل‌ها کمی پولبک بزنند، خط مقاومت تبدیل به خط حمایت شود و سپس قیمت شدیدا رشد کند (اسکای راکت کند). این اتفاق بریک‌اوت نام دارد و سوئینگرها را به شدت خوشحال خواهد کرد.
  3. وقتی قیمت به خط حمایت برخورد کند، رنج تریدرها به احتمال زیاد هیچ دارایی‌ای ندارند (قبلا فروخته‌اند) و حالا وقت خریدشان است.آن‌ها بلافاصله خرید می‌کنند و مراقب برخورد قیمت به حد ضرر خواهند بود. اما نوسان‌گیران ممکن است در کیف پول خود دارایی داشته باشند. هم‌چنین اگر کانال صعودی باشد، نقطه حمایت فعلی از نقطه حمایت‌های قبلی (که در آن‌جا خرید صورت گرفته) بالاتر است. آن‌ها هنگام برخورد قیمت به خط حمایت، ممکن است صبر کنند تا ببینند که آیا شمع‌ها پولبک بزنند و به درون کانال باز می‌گردند یا خیر. ممکن است تا زمان رسیدن کندل‌ها به نقطه‌ای که‌ در آن خرید زده‌اند، صبر کنند. اگر قیمت پس از پولبک نتواند به درون کانال بازگردد و سپس خط حمایت قبلی به خط مقاومت فعلی تبدیل شده و بریک‌داون تقریبا قطعی شود، سویینگرها وارد معامله فروش می‌شوند. سپس، به احتمال زیاد پوزیشن شورت باز خواند کرد.
  1. رنج تریدرها، هنگام رنج زدن بازار خوشحال می‌شوند و پای معامله می‌نشینند و هنگام نوسان، متوقف و احتمالا کلافه می‌شوند. اما برای سوئینگرها شرایط کاملا برعکس است. خوشحالی و فعالیت آنها زمانی است که بازار در نوسان است و با رنج زدن بازار کاملا متوقف می‌شوند. البته، از آن‌جایی که رنج تریدینگ نیز نوعی موج سواری است، سوئینگرهای حرفه‌ای توانایی معامله هنگام رنج زدن بازار را دارند.
  1. تفاوت آخری که انواع تریدرهای سوئینگ و رنج با یکدیگر دارند، این است که معاملات رنج تریدرها در طولانی‌مدت‌ترین حالت خود، زیردسته استایل اینترا-دی قرار می‌گیرد و حداکثر تا روز بعد ادامه دارد. چرا که رنج تریدرها ریسک پذیری کمی دارند و پوزیشن خود را در طول شب باز نمی‌گذارند. اما نوسان‌گیرها می‌توانند پوزیشن خود را تا چند روز و حتی چند هفته باز نگه‌دارند تا زمان فروش برسد یا قیمت به حدد ضرر برخورد کند.

سویینگ تریدر

سوئینگ تریدرها دیگر چه کار می‌کنند؟!

نوع دیگری از سوئینگ ترید وجود دارد که در آن، وظیفه نوسان‌گیرها این است که پایین‌ترین و بالاترین نقاط یک موج را پیدا کنند که در اکثر مواقع همان نقطه ورود و خروج قیمت به یک کانال است.

اگر موج صعودی باشد، پایین‌ترین نقطه آن، زمان خرید و بالاترین نقطه زمان فروش خواهد بود. در صورتی که موج نزولی باشد، بالاترین نقطه برای فروش و پایین‌ترین نقطه برای خرید مجدد تعیین می‌شود.

این‌که از خرید تا فروش و از فروش تا خرید یک سوئینگر چه‌قدر طول بکشد، به تایم فریم چارت و الگوی تحلیل بستگی دارد. اما معمولا مدتی طول خواهد کشید تا حرکت بعدی انجام شود. بنابراین سرعت معاملات در سوئینگ تریدینگ یا نوسان‌گیری متوسط است.

کسانی که به بلوغ خوبی در این استایل برسند، کارهای خیلی کم اما بسیار مؤثری انجام می‌دهند. با این حال این که بعد از تشخیص الگو، به آن وفادر بمانید، آرامش خود را حفظ کنید و از باخت نترسید، نیاز به جسارت بالایی دارد.

 

تریدرهای پوزیشن، سرمایه‌گذاری با طعم نوسان‌گیری!

پوزیشن تریدینگ، ترکیبی است از نوسان‌گیری و سرمایه‌گذاری. در واقع پوزیشن تریدرها، مانند نوسان‌گیرها نقاط ورود و خروج خود را مشخص می‌کنند اما از نظر سرعت معاملات، شبیه سرمایه‌گذاران هستند و پوزیشن خود را هودل می‌کنند.

از میان انواع تریدر ارز دیجیتال، پوزیشن تریدرها می‌توانند از بازار سود زیادی ببرند اما به همان مقدار نیز ریسک لیکوئید شدن آن‌ها را تهدید می‌کند.

آن‌ها مانند یک سوئینگر پوزیشن را باز می‌کنند و مانند یک سرمایه‌گذار، بازار را رها می‌کنند تا یکی دو ماه بعد، به آن سر بزنند. پوزیشن آن‌ها ممکن است روزها، هفته‌ها، ماه‌ها و حتی سال‌ها باز بماند؛ بنابراین رخ دادن اتفاقی مانند آن‌چه در تصویر زیر دیده می‌شود، آن‌ها را تهدید می‌کند.

پوزیشن تریدر

ترید پوزیشن، برادر دوقلوی سرمایه‌ گذاری!

ترید پوزیشن، خیلی خیلی شبیه سرمایه‌گذاری است. زیرا بلندمدت است؛ اما فقط سرمایه گذاری نیست و هدف نهایی یک پوزیشن تریدر، انجام نوسان‌گیری‌های سرنوشت‌ساز است.

اگر در این استایل ترید می‌کنید، باید مراقب فراز و نشیب‌های دیوانه‌وار، بازارهای خرس و گاو نر، اخبار خوب و بد و بسیاری از مسائل دیگر باشید.

چرا که اگر هنگام بروز خطر از معامله خارج نشوید، سودی که تاکنون کسب کرده‌اید را از دست خواهید داد و بسیار بدتر از آن، لیکوئید خواهید شد.

به عنوان یک نکته به این موضوع توجه کنید که اگر می‌خواهید پوزیشن ترید انجام دهید، روی رمزارزهای معتبر مانند بیت کوین، اتریوم، کاردانو، ریپل و سایر رمزارزها تمرکز کنید.

این دارایی‌ها به حرکت در روندهای مشخص تمایل بیشتری دارند و مانند دارایی‌های دیگر، مثلا میم‌کوین‌ها، دچار رشد و سقوط شارپ نمی‌شوند. البته مثالی که در تصویر مشاهده می‌کنید، در مورد بیت کوین است. در نتیجه حتی وقتی ارز معتبری خریده‌اید، باز هم باید هوشیار باشید.

 

بیشتر بخوانید: فناوری بلاک چین و کاربردهای آن

 

سرمایه‌گذاری، روش کسب سود صبوران بازار!

سرمایه‌گذاری با ترید یکسان نیست، اما در این دسته‌بندی به ناچار در لیست انواع ترید قرار گرفت! ترید به تعیین تارگت، تعیین نقطه ورود و خروج و عواملی از این دست بستگی دارد. در ترید، هدف از خرید، فروش است. اما سرمایه گذاری به معنای گرفتن مالکیت یک دارایی به عنوان ذخیره ارزش است.

هدف از سرمایه‌گذاری، کسب سود در بلند مدت و با افزایش ارزش یک دارایی است. از آن مهم‌تر، سرمایه‌گذار می‌خواهد از ارزش پول خود در برابر تورم محافظت کند. بنابراین دارایی‌ای را می‌خرد که رشد بیشتری نسبت به تورم داشته باشد.

وارن بافت یک سرمایه‌گذار است. او خرید سهام را مانند سهیم شدن در بخشی از یک شرکت می‌داند. اگر سهام شرکت‌های فورچون 500 را می‌خرید، به دنبال افزایش سود نیستید؛ بلکه می‌خواهید رشد کنید.

برای یک سرمایه‌گذار، قیمت پایین به این معنی است که شرکت یا رمزارز ارزان است اما یک تریدر این موضوع را در نظر نمی‌گیرد و اصلا با ارزانی یا گرانی کاری ندارد. او می‌خواهد در نقطه‌ای مناسب وارد و در نقطه‌ای بالاتر خارج شود. سرمایه‌گذار، به پتانسیل رشد قیمت در بلند مدت توجه می‌کند اما تریدر، به پتانسیل درصد نوسان در کوتاه مدت و میان مدت.

اگر سرمایه‌گذار دارایی خود را بفروشد، احتمالا به این خاطر است که جهت روند قیمت را دوست ندارد. نه این‌که دارایی 2000 دلار گران‌تر شده و 7 درصد سود داده است.

سرمایه‌گذار لازم نیست حد ضرر یا Stop loss تعیین کند. او وارد بازار می‌شود و تا زمانی که دلیل اولیه خریدش برقرار باشد، در بازار می‌مانند.

سرمایه‌گذاران، همان هودلر (HODLer) ها هستند. آن‌ها واقعاً نیازی به بررسی قیمت‌ها و نمودارها ندارند. مگر این‌که بخواهند سرمایه بیشتری وارد بازار کنند یا میانگین کم کنند.

دقت داشته باشید که با این‌که سرمایه گذار نیز در قیمت پایین می‌خرد و در قیمت بالا می‌فروشد، سرمایه‌گذاری همان معامله‌گری یا تریدینگ نیست.

 

کدام نوع ترید ارز دیجیتال پردرآمدتر است؟

پاسخ این سوال را در خودتان و نوع شخصیتی که دارید جستجو کنید! در ادامه و با معرفی تایپ‌های شخصیتی تریدرها می‌تواند جوابتان را پیدا کنید. هر نوع تریدی که بیشتر با شخصیتتان سازگاری داشته باشد، برایتان درآمد بیشتری در بر خواهد داشت.

اما در هر استایلی که معامله می‌کنید، نیاز به صبر دارید. ممکن است اتفاقات ناگواری را مشاهده کنید که گذر از آن‌ها نیاز به صبر و اعتماد به نفس بالایی داشته باشد. به مثال‌های زیر توجه کنید:

  • بسیار رایج است که یک اسکالپر، در کمتر از یک ساعت و در چند معامله پشت سر هم ضرر کند.
  • یک سوئینگر ممکن است به خوبی چارت را تحلیل کرده ‌باشد، تحقیقات کاملی کرده باشد و در بالاترین حد اطمینان از مناسب بودن نقطه ورود قرار داشته ‌باشد. اما فقط چند دقیقه بعد از این‌که پوزیشن را باز کرد، قیمت به صورت معکوس حرکت کند.

برای این‌که بدانید یک سبک برای شما مناسب است و آیا در بلند مدت همیشه برای شما سودآور خواهد بود، باید شکست‌ها را تحمل کنید. نمی‌توانید یک سبک ترید را در یک هفته قضاوت کنید. هدف این است که معاملات صحیح بیشتر از اشتباهات باشد.

می‌توانید این شکست‌ها را در صرافی واقعی و با پول واقعی تجربه کنید اما راه بهتری هم هست. این مقاله را بخوانید:

«شبیه ساز ترید چیست»

 

ترید را از کجا باید شروع کرد؟!

قطعا ورود ناگهانی و بی‌محابا به بازار پرنوسان ارز دیجیتال و دخیل کردن سرمایه‌تان در این بازار بدون تجربه و دانش کافی، کار عاقلانه‌ای نیست و می‌توان به تجربه اول و آخرتان در این بازار منجر شود. اما راه چاره چیست؟ آیا می‌توانید بدون سرمایه، وارد بازار شوید و تجربه واقعی ترید به دست آورید؟!

سامانه شبیه ساز ارز دیجیتال ارزبازان، فضای واقعی صرافی‌های ارز دیجیتال را در اختیارتان قرار می‌دهد تا بدون سرمایه، ترید در بازار را تجربه کنید و با تمرین ترید ارز دیجیتال، با قدرت وارد بازار شوید.

همین حالا تمرین ترید در ارزبازان را استارت بزنید

اگر نمی‌دانید که از کجا شروع کنید، بهتر است Position یا Investing را انتخاب کنید. البته نکته بسیار مهم این است که دارایی خود را طوری مدیریت نمائید که اگر قیمت افت کرد، بتوانید از تکنیک «کم کردن میانگین» استفاده کنید.

مثلا نباید هنگام استفاده از یک دمو شبیه ساز ترید ارز دیجیتال مانند ارزبازان، همه تترهایی را که به شما داده می‌شود، خرج کنید. باید دارایی خود را طوری مدیریت کنید که اگر قیمت در 12 روز آینده افت کرد، تتر کافی داشته باشید که در قیمت پایین خرید بزنید.

بیشتر بخوانید: Airdrop رمز ارز چیست؟

انواع تریدر ارز دیجیتال از نظر تایپ شخصیتی و روحیات

به بخش دوم مقاله خوش آمدید! حالا نوبت بررسی تیپ های شخصیتی تریدینگ است. اگر می‌خواهید بدانید که ترید برای شما و دیگران (مثلا افرادی که می‌خواهید استخدام کنید) خوب است یا نه، مطالبی که در ادامه مطالعه می‌کنید پاسخ مناسبی به سوال «آیا من می‌توانم تریدر شوم؟» ارائه خواهد داد.

افرادی که علایق مشترک دارند، معمولا شخصیتی مشابه به یکدیگر دارند. اما شخصیت کسی که به ادبیات یا تئاتر علاقه دارد، با شخصیت کسی که ریاضیات، فیزیک، اقتصاد یا مهندسی را دنبال می‌کند، تفاوت‌هایی دارد.

در حوزه ترید، ممکن است متوجه شوید آن‌هایی که پتانسیل بالایی برای موفقیت نشان می‌دهند، تمایل بیشتری به ریاضیات و آمار دارند و اغلب به انواع بازی‌های مشابهی که نیاز به تحلیل دارند، می‌پردازند.

 

شخصیت خود را بشناسید و موفق شوید!

مردم با یکدیگر تفاوت دارند و این تفاوت باعث می‌شود که هرکدام از آن‌ها برای فعالیت خاصی مناسب باشند. به عبارت دیگر «هر کسی را بهر کاری ساختند».

حتی در یک شرکت سرمایه‌گذاری، این‌که چه کسی در چه نقشی فعالیت می‌کند نیز بسیار متفاوت است. مثلا در شرکت برکشایر هاتاوی، شخصی که در سمت سرمایه‌گذار فعالیت می‌کند (عقلانی و منطق‌گرا – زئوس) به احتمال زیاد با شخصی که در سمت روابط عمومی کار می‌کند (دارای مهارت‌های فردی و ارتباطی هرمس) کاملا تفاوت دارد.

یکی از آن‌ها در مدیریت ریسک و دارایی متخصص است و دیگری در بازاریابی. حتی در مقیاس‌ کوچکتر، این‌که یک فعال بازار سرمایه کدام استایل را انتخاب کند، این‌که تریدر باشد یا سرمایه‌گذار (به نیمه اول مقاله مراجعه کنید)، تفاوت‌هایی وجود خواهد داشت. مهم‌ترین موضوع این است که ماهیت خود را درک کنید و مطابق با آن عمل کنید.

 

انواع تریدر ارز دیجیتال از نظر تایپ شخصیتی مایرز بریگز (MBTI)

شاخص تایپ شخصیتی مایرز بریگز یک خودپرسشنامه است که به شما می‌کند تا خود را بشناسید. این شاخص به شما امکان می‌دهد که خود را در مورد چگونگی مدیریت انرژی‌تان، نحوه پردازش اطلاعات، رویکردتان در تصمیم‌گیری، مدیریت زندگی، نحوه درک شما از جهان و حتی ارزش‌هایتان در زندگی ارزیابی کنید.

تست مایرز بریگز، شخصیت افراد را بر اساس پاسخگویی آن‌ها به سوالات خودپرسشنامه، در زنجیره‌ای که از 4 حرف قرار می‌دهد. زنجیره‌ای که حروف آن برای هر شخص متفاوت است و بر این اساس به دست می‌آید که از حالت‌های روحی زیر، در هر گروه کفه ترازو به سمت کدام حالت سنگینی می‌کند.

  1. درون گرایی یا برون گرایی (I vs E) – (Introversion vs Extroversion)
  2. حسی یا شهودی (S vs N) – (Sensing vs Intuition)
  3. متفکر یا احساسی (T vs F) – (Thinking vs Feeling)
  4. قضاوتی یا ادراکی (J vs P) – (Judging vs Perceiving)

کریپتو دات کام کوین

اگرچه مردم در هرکدام از گروه‌های بالا ترکیبی از هر دو حالت را دارند، اما یکی از آن‌ها بر دیگری غالب است. از کنار هم گذاشتن حروف غالب هر فرد، تیپ شخصیتی او بر اساس  MBTI به دست می‌آید. برای مثال اگر تیپ شخصیتی فرد ENTJ باشد، بدین شکل توصیف خواهد شد:

  • برون‌گراست
  • تفکری قدرتمند دارد
  • هنگام تصمیم‌گیری، عینیت عقلانی را بر احساسات و قضاوت‌های شخصی ترجیح می‌دهد
  • نظم و ساختار‌های سازمان یافته را دوست دارد

به عنوان مثالی دیگر،  فردی با تیپ شخصیتی ISFP این‌گونه خواهد بود:

  • درون‌گرا است
  • به جزئیات توجه بیشتری دارد
  • تصمیم‌گیری بر اساس احساسات درونی یا غرایز را ترجیح می‌دهد
  • ترجیح می‌دهد خلاق باشد و محیط‌های ساختار یافته را دوست ندارد

مانند بسیاری از حرفه‌ها و شغل‌ها، انواع تریدر ارز دیجیتال نیز تمایلات و تفکرات مشترکی با یکدیگر دارند. در ادامه مقاله هرکدام از دسته‌بندی های چهارگانه را توضیح خواهیم داد و در پایان هر دسته‌بندی اشاره خواهیم کرد که کدام حالت روحی برای ترید مناسب است.

 

درون‌گرایی در مقابل برونگرایی (I vs E)

حالا برای شناخت تیپ های شخصیتی تریدینگ، به سراغ دسته بندی بعدی می رویم. این دسته بندی، شما را در موارد زیر توضیح خواهد داد:

  • چقدر در ابراز خودتان راحتید
  • معاشرت با افراد چقدر برایتان آسان است
  • با چه ابزاری با دنیای اطراف خود ارتباط برقرار می‌کنید

ارزیابی این بعد از روحیه، دنبال پاسخ به این سوال است که شما از تنهایی انرژی بیشتری می‌گیرید یا از حضور در کنار افراد دیگر؟

یک فرد درون‌گرا در درجه اول روی افکار، ایده‌ها، خاطرات و تجربیات خود متمرکز می‌شود. او بودن در محیط‌های آرام را جذاب‌تر از محاصره شدن توسط دوستان و آشنایان می‌داند. درون‌گرایان افرادی هستند که احتیاط را در دستور کار قرار می‌دهند و افکارشان را درون خودشان نگه می‌دارند.

اما کسی که حالت غالب او برونگرایی است تمایل بیشتری دارد که روی موارد بیرونی تمرکز کند. او راحت‌تر معاشرت می‌کند، تمایل او به همکاری با دیگران آشکارتر است، به افکار دیگران بیشتر توجه می‌کند و از حضور در میان دیگران احساس انرژی می‌کند. به واژه «دیگران» دقت کنید.

کسی که به راحتی عقاید خود را ابراز می‌کند را به احتمال زیاد باید برونگرا بدانید. اما یک درونگرا بیشتر سعی می‌کند خصوصی فکر کند و زمانی افکارش را به اشتراک می‌گذارد که خودش همه چیز را حل کرده باشد. تا حالا چقدر به تیپ شخصیتی تریدینگ خود پی بردید؟!

اگرچه ترید می‌تواند بسیار انفرادی باشد، اما گاهی نیز لازم است که بسیار مشترک انجام شود. معامله‌گران درونگرا با حساب شخصی خود ترید می‌زنند و اگر هم در یک شراکت حضور پیدا کنند، استقلال بسیار زیادی خواهند داشت.

برعکس، برونگرایان در تریدهای تیمی راحت‌تر خواهند بود و وقتی تصمیم به شراکت گرفته شود، برونگرایان پاداش بیشتری خواهند برد.

درونگرایان ترجیح می‌دهند ارتباطات خود را به صورت کتبی (مثلا ایمیل) برقرار کنند. چرا که عاشق نوشتن هستند و موقعی می‌نویسند، افکار خود را بهتر منتقل می‌کنند. در مقابل، برونگرا‌ها تماس صوتی را ترجیح می‌دهند و حرف زدن با تلفن را بر ایمیل زدن ترجیح می‌دهند.

افراد درونگرا تفکر انتقادی کمتری نسبت به برونگرایان دارند.

در هر صورت و در مورد ترید، اینکه حالت غالب شما I باشد یا E ارتباط چندانی در کسب‌سود و موفقیتتان ندارد.

حالت غالب در میان تریدرها: فرقی نمی‌کند.

انواع تردیدر ارز دیجیتال

حسی در مقابل شهودی (S vs N)

این بعد از روحیه، نحوه پردازش اطلاعات را نشان می‌دهد. حس یا شهود، نشان دهنده سبک تفکر افراد است که می‌تواند ساده و ملموس باشد یا خلاقانه و انتزاعی.

حسی‌ها و شهودی‌ها در نحوه پردازش اطلاعات با یکدیگر تفاوت دارند. حسی‌ها جزئیات را دوست را دارند و شهودی‌ها به تفکر مفهومی و ایده‌گرا علاقه دارند. به عبارت دیگر، شهودی‌ها جنگل را می‌بینند اما حسی‌ها درخت را.

یک فرد شهودی در درجه اول به شواهد و ایده‌ها علاقه‌مند است. او به جزئیات علاقه‌ای ندارد و احتمالا برایش حوصله سر بر باشد.

افراد شهودی عکس را بزرگنمایی می‌گنند و عناصر تشکیل‌دهنده تصویر را به دقت بررسی می‌کنند. آن‌ها دوست دارند که نحوه ارتباط اجزاء با یکدیگر را به‌خوبی درک کنند.

افراد شهودی بیشتر به سمت ایده‌ها و نظریه‌ها کشیده می‌شوند و از تصور آینده لذت می‌برند. آن‌ها الگوها و ارتباطات را به طور طبیعی‌تری تشخیص می‌دهد. شهودی‌ها ابتدا به زمینه و سپس به جزئیات می‌پردازند.

افراد حسی به جزئیات بیشتر توجه دارند و تمرکز خود را روی چیزی می‌گذارند که همین حالا وجود دارد. با توجه به این‌که افراد روی چه چیزی تمرکز می‌کنند، می‌توان دریافت که آن‌ها حسی هستند یا شهودی.

حسی‌ها روی کارهای روزانه تمرکز می‌کنند و رابطه خوبی با جزئیات و وظایف دارند. در حالی که شهودی‌ها بیشتر روی اهداف و نحوه رسیدن به آنها متمرکزند.

شهودی‌ها در ترید بهتر هستند یا حسی‌ها؟

تیپ شخصیتی شهودی به احتمال زیاد در معامله مؤثرتر است. زیرا احتمال بیشتری دارد که رویداد‌های آینده را پیش‌بینی کند که یکی از جنبه‌های اساسی ترید است.

در ترید، انجام معاملات و پرداختن به وظایفی مانند مدیریت ریسک، حسابداری، مدیریت و تکمیل وظایف ضروری، همگی مهم هستند. اما باید بدانیم که همه ‌چیز درحال تغییر است.

مهم این است که دیدی گسترده داشته و کل تصویر را به بهترین شکل ممکن ببینید. اگر شهودی هستید، به شما توصیه می‌کنم که با دیگران کار کنید و از آن‌ها بیاموزید تا به تفکرشان دسترسی پیدا کنید.

در ترید، افراد حسی نسبت به افراد شهودی دقیق‌تر هستند. حتی با این وجود که تمرکزشان نسبت به شهودی‌ها کمتر باشد. با این‌حال، عملکرد هر دوی آن‌ها در ترید موثر است.

افراد شهودی ممکن است در ایجاد ایده‌های مختلف برای ترید، تصور احتمالات، تبیین استراتژی و مسائلی از این دست موفق‌تر باشند اما برای شکل دادن به ساختارهای تجاری واقعی و هم‌چنین مدیریت ریسک، به مقدار مشخصی جزئیات نیاز است که حسی‌ها در آن بهترند.

اکثر معامله‌گران موفق، حالت شهودی را به حالت حسی ترجیح می‌دهند. اگرچه هرکدام نقش مهمی دارند.

حالت غالب در میان تریدرها: شهودی (N)

انواع تردیدر ارزهای دیجیتال

احساسی در مقابل متفکر (F vs T)

F vs T رویکرد افراد در تصمیم گیری را توصیف می‌کند و به نوعی بازتاب‌گر ارزش‌های شخصی افراد است.

ممکن است برخی از افراد، ترجیح فکر کردن در برابر احساس یا ترجیح «سر در مقابل قلب» را در تصمیم گیری شما تشخیص دهند.

آیا با منطق و عقل راحت‌تر هستید یا احساسات، ویژگی‌های درونی، قضاوت‌های شخصی و این‌که چه چیزی چه احساسی را در شما، شخصی دیگر یا در کل گروه ایجاد می‌کند، را در اولویت قرار می‌دهید؟

اگر متفکر باشید، به دنبال کردن تحلیل منطقی و حقایق عینی تمایل دارید. تمام عوامل شناخته شده، مهم، قابل اثبات و مرتبط با یک موقعیت خاص را در نظر می‌گیرید و برای تعیین بهترین مسیر حرکت، از قدرت استدلال خود بهره می‌برید.

یک تایپ T تمایل دارد که در مورد مسائل، بدون دخالت دادن احساسات فکر کند. استدلال منطقی درباره یک موضوع برای آنها بسیار راحت است و ترجیح می‌دهند که تصمیم‌ها تا حد امکان عینی باشند.

این بدان معناست که شما تمایل به رقابت با دیگران خواهید داشت و دستیابی به اهداف خود را در اولویت قرار می‌دهید.

نوع F بیشتر به احساسات علاقه‌مند است و تحت تأثیر درخواست‌های شخصی قرار می‌گیرد. آن‌ها بیشتر روی هماهنگی بین افراد تمرکز خواهند کرد.

احساسی‌ها برای نقش‌هایی که به همدلی، ایجاد رابطه و تماس بین فردی نیاز دارند، مناسب‌ترند. منابع انسانی (HR) و خدمات مشتری، شغل‌هایی مشترک درمیان افراد احساسی هستند.

مکالمات بین T و F اغلب می‌تواند بسیار خسته کننده باشد و شاید حتی به درگیری ختم شود؛ زیرا روش تفکر آنها بسیار متفاوت است.

احتمالا خودتان تصور کنید که در ترید، احساسات کشنده ‌است و برای موفقیت در معامله ارزهای دیجیتال، باید منطق کاملا روی معاملات حکم‌فرما باشد.

در ترید، تصمیم گیری بر اساس حدس و گمان، احساسات، پیش فرض‌های نیمه کاره، نظرات و ایده‌هایی که به خوبی مورد آزمایش قرار نگرفته‌اند و سایر رفتارهای احساسی نه تنها بی‌فایده بلکه مخرب هستند.

بر این اساس، معامله‌گران موفق معمولاً تفکر را به‌عنوان اصلی‌ترین حالت روحی از میان 8 حالت مایرز-بریگز دارند و کفه ترازوی منطق، کاملا احساسات را بالا می‌برد.

حالت غالب در میان تریدرها: تفکر شدید (T)

انواع تردیدر

ادراکی در مقابل قضاوتی (P vs J)

حالا به بخش بعدی بررسی تیپ های شخصیتی تریدینگ می رویم. ادراک در مقابل قضاوت، نحوه مدیریت زندگی یک فرد را توصیف می‌کند. این‌که کدام‌یک حالت غالب فرد باشد، جهت‌گیری او را نسبت به ساختار، زمان‌بندی، ضرب الاجل‌ها و سازمان کلی توصیف می‌کند.

این بعد از روحیه در انواع تریدر ها، شدیدا به نحوه مدیریت زمان و نسبت به رویکردی نسبت به کاری باید انجام دهند، مربوط می‌شود.

فرد قضاوتی که گاهی «برنامه‌ریز» نامیده می‌شود، کسی است که ساختارمندتر، برنامه‌ریزی‌شده‌تر و منظم‌تر عمل می‌کند. قضاوتی‌ها دوست دارند که امور را برنامه‌ریزی کنند و از تغییراتی که در اختیارشان نیست بیزارند.

آن‌ها محیط‌های ساختاریافته را ترجیح می‌دهند و خود را قابل اعتماد و مسئولیت پذیر می‌دانند. افراد با تاپ J برنامه‌دارند و به برنامه خود پایبندند.

یک شخص ادراکی، انعطاف‌پذیرتر و خودانگیخته‌تر است. آن‌ها بر روی اتفاقاتی که در اطرافشان می‌افتد تمرکز می‌کنند و با آن سازگار می‌شوند.

ادراکی‌ها مسائل را بیرونی می‌بینند اما به روش درونی خودشان کار می‌کنند. درحالی که قضاوتی‌ها کاملا برعکس هستند. آن‌ها مسائل را درونی می‌بینند و به روش بیرونی کار می‌کنند.

قضاوتی‌ها اول تصمیم می‌گیرند که چه چیزی می‌خواهند و سپس برای رسیدن به آن، تصمیم می‌گیرند که چه چیزی را در دنیای بیرون باید بسازند تا به هدفشان بریند.

همان‌گونه ‌که اختلاف شدیدی بین متفکر‌‌ها و احساسی‌ها وجود دارد، ادراکی‌ها و قضاوت کننده‌ها نیز در بحث درگیر خواند شد.

افراد ادراکی چیزهای جدید را می‌بینند، از آن‌ها استقبال می‌کنند و با توجه به آن‌ها تغییر جهت می‌دهند. قضاوتی‌ها این را دوست ندارند و به دستورالعمل‌ها وفادارند. اگر روش خاصی برای انجام کارها وجود داشته باشد، قضاوتی‌ها معتقدند که باید همان روش تکرار شود.

چرا که به دنبال تکرار نتیجه موفقیت‌آمیز هستند. آن‌ها در تکرار روش‌های قبلی احساس راحتی بیشتری می‌کنند و معتقدند که این روش قابل اعتمادتر است.

در یک تیم، کلاس، اکیپ یا شرکت، قضاوتی‌ها ممکن است با سخت‌گیری و سخت‌سازگار بودن خود، ادراکی‌ها را ناراحت کنند.

در ترید، داشتن حالت روحی P یا J یک مزیت نیست. ممکن است قضاوتی‌ها در میان تریدرهای موفق کمی رایج باشد، اما ترکیبی متعادل از هر دو حالت روحی در میان تریدرها رایج است.

قضاوتی‌ها از نظر ساختار، داشتن برنامه، منظم بودن و قابل اعتماد بودن، در معاملات بیشتر سود می‌کنند اما ایجاد تعادل با حالت روحی برای آن‌ها بسیار مفید خواهد بود. داشتن انعطاف‌پذیری و توانایی انطباق با تغییرات بسیار مهم است.

این همان‌جایی است که وقتی بازار از رنج زدن بایستد، یک رنج تریدر استایل خود را به اسکالپر تغییر نمی‌دهد و اگر هم بخواهد به معامله بپردازد، فقط 5 درصد از دارایی خود را با استایل جدید وارد معامله می‌کند.

حالت غالب در میان تریدرها: تعادل بین ادراک و قضاوت

 تردیدر ارز دیجیتال

NT ها، موفق ترین گروه در میان انواع تریدر ارز دیجیتال!

NT حدود 10 درصد از جمعیت را تشکیل می‌دهد اما اگر تمام تریدرهای موفق دنیا در یک مکان جمع شوند، NT ها جمعیت غالب آن‌جا خواهند بود.

N ها تمایل دارند که عکس را بدون زوم کردن ببینند و رویدادها و احتمالات را قبل از وقوع پیش‌بینی کنند.

T ها نیز ترجیح می‌دهند که از عینیت عقلانی و تحلیل منطقی در تصمیم گیری خود استفاده کنند؛ آن‌ها احساسات، عواطف، ویژگی‌های درونی، قضاوت‌های شخصی و نظریاتی را که به خوبی آزمایش نشده‌اند، بی‌اعتبار می‌دانند.

درونگرایی و برونگرایی روی ترید تاثیری ندارند و هر دو گروه می‌توانند تریدرهای موفقی شوند.

در نهایت، برای معامله گران مفید است که با ادراک (تطبیق، مشاهده رویکردهای جدید) و قضاوت (برنامه ریزی، ساختار، اطمینان) در تعادل باشند.

 

چگونه استایل خود را انتخاب کنیم؟

حالا که انواع تریدرهای ارز دیجیتال را شناختید و با تایپ‌های شخصیتی آشنا شدید، باید نوع ترید مطلوب خود را انتخاب کنید. پیدا کردن استایل مناسب برای هر شخص، قطعا به خود او بستگی دارد. اما نکات زیر می‌توانند راهنمایی خوبی ارائه دهند:

 

همیشه تمرین کنید!

با تمرین و آزمایش، استایلی که در آن استعداد دارید را پیدا کنید و آن را ادامه دهید. استعداد خود را تبدیل به مهارت کنید و تا زمانی که برایتان سودآور است، حفظش کنید.

اگر سودآوری متوقف شد، به هیچ عنوان استایل خود را تغییر ندهید. فقط کمی خود را با شرایط کالیبره کنید. مثلا اگر قیمت شروع به رنج زدن کرد، 5 درصد دارایی خود را بردارید و شما نیز روی رنج خرید کنید.

اما به خودتان این اجازه را ندهید که مثلا از یک اسکالپر، به یک رنج تریدر تبدیل شوید. آن‌هم فقط به این خاطر که بازار یک هفته در حال رنج زدن بوده است.

 

از این شاخه با آن شاخه نپرید!

هیچ چیزی نمی‌تواند سریع‌تر از این‌کار، سبد دارایی شما را به آتش بکشد و پودر کند: تغییر استایل با تغییر روند. پس در راهتان ثابت‌قدم باشید. اگر به محض دیدن روند صعودی تبدیل به سرمایه‌گذار شدید و همین که قیمت پایین آمد، تمام دارایی ‌خود را در معاملات روزانه یا بین روز وارد کردید، فاتحه بازار را بخوانید!

 

جسارت بیش از اندازه را کنار بگذارید!

راستش را بخواهید، از آن بدتر هم وجود دارد: بی‌باکی! پس خیلی بی‌باکی به خرج ندهید! در هر استایل معامله کنید و هر کدام از انواع تریدر ارز دیجیتال که باشید، باید مدیریت ریسک کنید.

هر چه سرعت معاملاتتان بالا می‌رود، پوزیشن‌ها کوچکتر و حد ضرر فشرده‌تر می‌شود. البته نباید دچار پارانویا شوید و فرصت‌های مناسب را از دست دهید.

نباید حد ضرر را طوری تنظیم کنید که آزادی عمل از داریی گرفته شود. اما شیرجه زدن در یک نوع رمزارز با تمام پولی که دارید و تنظیم اهرم روی 100x حرکت عاقلانه‌ای نیست!

تنظیم نکردن Stop Loss حرکت عاقلانه‌ای نیست (مگر آن‌که خودتان پشت سیستم باشید و به صورتی دستی پوزیشن را ببندید). برعکس آن، تعصب داشتن روی یک دارایی حرکت عاقلانه‌ای است و نباید به امید بازگشت قیمت، شاهد لیکوئید شدن دارایی خود باشید.

 

اسیر اعتماد به نفس کاذب نشوید!

اکثر تریدرها بارها و بارها با صورت به زمین خورده‌اند تا به سود برسند. بدترین اتفاق این است که در روزهای خوب بازار شروع به فعالیت کنید و دچار خوش‌بینی جاهلانه (Uninformed Optimism) و اعتماد به نفس کاذب شوید. پس واقع‌بین باشید.

با خوش‌بینی‌های جاهلانه، شاید همان ابتدا زمین نخورید، اما برای روزهای بد بازار و زمانی که چرخ‌های کمکی را از دوچرخه خود جدا می‌کنید، آماده نخواهید بود. در این صورت، وقتی مهارت کافی در دوچرخه‌سواری ندارید، با دوچرخه روی جدول کنار خیابان خواهید رفت!

 

خودتان را برای سرازیری‌های بازار آماده کنید!

از درد استقبال کنید و بیاموزید که چگونه از آن درس بگیرید. اگر در بدو ورود، فعالیت برایتان آسان است، احتمالا در روزهای خوب بازار وارد شده‌اید و باید برای روزهای سخت آماده شوید. اوضاع هیچ‌وقت آسان نخواهد ماند.

 

ریسک را مثل موم در دست بگیرید!

همیشه از مدیریت ریسک استفاده کنید و استایل خود را فقط به این دلیل که در چند ترید ناموفق بوده‌اید عوض نکنید.

به جای آن از اتفاقات درس بگیرید و در ترید‌های آینده از آن‌ها استفاده کنید. قرار نیست فقط 10، 100 یا 1000 ترید بزنید و این شغلی برای تمام عمر است.

مثلا، از این پرهیز کنید که با دیدن روند صعودی سرمایه‌گذار شده و وقتی روند نزولی را می‌بینید، دی‌تریدر شوید. یا مثلا اگر از استراتژی خود مطمئن هستید اما در چند معامله اخیر شکست خورده‌اید، از ترید بعدی نترسید. آمار نشان می‌دهد که ترید بعدی معمولا موفق خواهد بود. مگر اینکه استراتژی شما واقعا بد باشد!

 

تمرین ترید ارز دیجیتال در ارزبازان

هر روحیه و شخصیتی که داشته باشید، ورود بی‌محابا و عجولانه به بازار، نتیجه‌ای به جز شکست برایتان در بر نخواهد داشت! برای ورود به این بازار باید تمرین کنید و قدرتمند شوید. اما چگونه می‌توانید ترید رمزارزها را در یک فضای صرافی واقعی تمرین کنید؟

شبیه ساز ترید ارز دیجیتال ارزبازان، فضای صرافی ارز دیجیتال را در اختیارتان قرار می‌دهد که ترید واقعی را تجربه کنید، اما بدون سرمایه و بدون ضرر و زیان!

اگر بخواهید 250 هزار تومان را وارد بایننس کنید، 5 تتر دریافت می‌کنید!! اما در ارزبازان 190 هزار تومان به معنای 200 تتر مجازی است. 200 تتر، حداقل مبلغی است که برای تمرینات باید داشته باشید و البته باید هر لحظه منتظر از دست دادن آن باشید.

اما اگر بخواهید تتر واقعی خریداری کنید، حدود 4 الی 4.5 میلیون تومان بابت چیزی پول داده‌اید که از بین رفتن آن ناگذیر است. خودتان انتخاب کنید: 4.5 میلیون یا 190 هزار تومان؟

 

سخن آخر

به قول یک ضرب‌المثل معروف در شمال غربی کشورمان، هیج دستی 5 انگشت شبیه به هم ندارد. این ضرب‌المثل نشان‌دهنده تفاوت انسان‌ها در شخصیت، رفتار و صد البته انواع ترید است. در این مقاله، دو نقطه تفاوت مهم میان انواع تریدر ارز دیجیتال را به طور کامل توضیح دادیم.

در نیمه اول مطلب، به استایل‌ها پرداختیم. آن‌ها را معرفی کردیم و توضیح دادیم که تریدرهای مختلف با توجه به استایلی که دارند، در فریم‌های مختلف زمانی چگونه به معامله‌گری خواند پرداخت. در نیمه دوم، تست شخصیت شناسی معروف مایرز بریگز را معیار دسته‌بندی انواع تریدر ها قرار دادیم و توضیح دادیم که تیپ شخصیتی، چگونه روی نحوه معامله‌گری افراد و زوایای دیگر زندگی آنها تاثیرگذار است و به عبارتی با «تیپ های شخصیتی تریدینگ» آشنا شدیم.

این‌که بدانیم چه استایلی مناسب ما بوده و تیپ شخصیتی ما چیست، اینکه مطمئن شویم در میان انواع تریدر ارز دیجیتال در کدام دسته قرار می‌گیریم، در نهایت به خودشناسی بسیار آگاهانه‌ای منجر می‌شود. پس برای این‌که به ترید موفقی تبدیل شوید، باید اول زیر و بم شخصیت خود را خوب بشناسید!

3.7/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *